Les 1, Onderwerp 1
Bezig met cursustraject

Bonusmateriaal: Ideale weekindeling van een locatie onafhankelijk ondernemer

In de vorige les heb je zonder grenzen gedroomd over de dingen die in je ideale dag zitten. Hang dat moodboard maar eens op een mooie plek in huis. Je zult de eerste niet zijn die er over een jaar vol ongeloof op terugkijkt…

Vanaf nu weet je wat voor dagen je graag wilt en ga je werken aan het bereiken van dat ideaal: je leven als locatie onafhankelijke ondernemer. Je hebt volledige controle over je eigen agenda. Je bepaalt zelf wat je doet, en ook wanneer je het doet. Je denkt enkel maar aan jezelf en aan wat jij wilt doen of wilt bereiken. Je leeft jouw ideale week! Hoe zou dat zijn? Ik hoor je tot hier denken: fantastisch!

Van ideale dag naar ideale week: op weg naar een leven als locatie onafhankelijk ondernemer

Ben je iemand die veel rekening houdt met anderen? Dan is er wellicht weinig tijd over om je eigen ding te kunnen doen. Tijd om je bezig te houden met hobby’s, sport, “me-time” … die zaken verdwijnen dan ook vaak als eerste uit je agenda. Na verloop van tijd schieten enkel nog die activiteiten over die met het werk of “zorgen voor anderen” te maken hebben.

Maar je hebt altijd een keuze in het leven. Of je leeft je leven volgens wat er zich aandient, of je leeft met een doel voor ogen en je zet de nodige stappen om dat doel te bereiken.

De twee manieren zijn beide meer dan ok. Maar wij kiezen er bewust voor om te leven volgens de doelen die we willen bereiken. Zoals jouw doel om een eigen bedrijf op te zetten, naast wat je allemaal al doet gedurende een week.

Om dat doel te bereiken heb je tijd nodig, tijd die je bewust plant én vrijmaakt. Dat geldt dus ook voor de tijd die je nodig hebt om een nieuw idee te bedenken en uit te werken tot een eerste aanbod aan een klant.

Het moet ergens vandaan komen..

In deze les helpen we je stap voor stap om jouw ideale week te bouwen. Het resultaat is een structuur in de vorm van een agenda met blokken tijd voor wat JIJ belangrijk vindt. Op deze manier bepaal je voor jezelf waar jij prioriteit aan geeft, wanneer een activiteit het best past in de dag én om tijd vrij te maken om daadwerkelijk te bouwen aan je idee.

De start: de brainstorm

Om te starten, pak je je grote ideale dag canvas uit de vorige les erbij. Kijk deze nog eens goed door. Schrijf op welke van deze activiteiten niet mogen ontbreken in je week en waar je dus tijd voor wilt maken. Onze agenda voor een week moet zeker volgende activiteiten bevatten:

 • muziek maken (handpan spelen – diana)
 • klussen in ons nieuwe huisje (diana)
 • eten met gezin (ochtend en avond) zonder schermen
 • sporten (hardlopen, fietsen, zwemmen, oefeningen)
 • 1 leuke activiteit/gezinsactiviteit
 • mail verwerken
 • schrijven / bloggen
 • coachen/ trainen
 • promotie maken voor onze bedrijven
 • adem oefeningen (steven)

Vergeet niet te denken aan hoe het nu is en wat je mist in je leven! Kijk nog eens terug in de les van de huidige dag, hoe verlopen die momenteel en welke dingen wil je vervangen door iets anders? Bekijk eens je avonden, ben je er tevreden over en wat wil je anders? Zijn er bepaalde zaken die je graag wil, maar waar je nu niet aan toekomt? Schrijf dit allemaal in een lijstje en beperk jezelf vooral niet door de overtuiging dat het niet mogelijk is.

Stap 2: bepaal tijd en frequentie

Kies nu welke activiteiten je zal doen tijdens de week, hoeveel tijd ze kosten en hoe vaak je ze wil inplannen. Voor ons betekent dit: Dagelijks:

 • huis opruimen als de kinderen naar school zijn: 1 uur
 • een power uur (vrij van alle afleiding om ‘dat ene’ ding te doen): 2 x 1,5 uur
 • tijd voor mezelf (muziek maken, nieuw ritme leren / oefeningen rondje park): 1 uur
 • mail en communicatie: 1 uur
 • boodschappen doen: 1/2 uur
 • ontbijt met gezin en kindjes naar school brengen: 1 uur
 • diner met het gezin: 1 uur

Wekelijks:

 • looptraining (1 uur)
 • fietstraining in weekend of om 05.00 ‘s ochtends (3 uur)

Je ziet dat wij een power 90 minuten hebben ingepland. Dit doen we als het lukt een keer in de ochtend en in de middag. Tijdens deze power hours voeren we dingen uit waardoor onze dag een succes wordt. Het geen je écht wilt doen die dag. We zorgen voor nul afleiding tijdens die tijd, geen telefoon, geen email, geen sociale media. In de Nomad Business Academy kun je na het bedenken van je bedrijfsidee verder aan de slag met het goed inrichten van je werktijd op afstand. Cruciaal om je werk te kunnen doen als je maar 3-4 uur per dag maximaal wilt besteden aan werk.

Stap 3: maak blokken
Om tijd vrij te maken om dingen te doen die je echt wilt (het opzetten van een eigen bedrijf bijvoorbeeld) vraagt om een goede indeling van je week. En keuzes maken daarin. Wat enorm helpt bij het maken van die keuzes is je bewust worden van de tijd die je eigenlijk hebt. En daarom doen we deze oefening. Je zult je ineens veel meer realiseren hoe weinig tijd je eigenlijk hebt. Of juist hoeveel tijd je hebt doordat je de juiste zaken prioriteit geeft in je week. Voor veel locatie onafhankelijke ondernemers in spé die nog een andere baan hebben naast hun wens om een eigen bedrijf te starten, is deze oefening goud waard omdat het tijd creëert.

Klik op de button ‘markeer als geleerd‘ hieronder om naar de opdracht te gaan.