Les 1, Onderwerp 1
Bezig met cursustraject

Opdracht: jouw ideale weekindeling

Maak je eigen ideale week indeling

Via deze link kun je een template (PDF) downloaden.

  • Print deze uit en ga zelf aan de slag gaan met je ideale week indeling.
  • Gebruik een kleur voor het type tijd: werktijd, tijd om te zorgen, tijd voor jezelf, sporten, reistijd, tijd voor afspraken (online of fysiek)
  • Maak blokken voor ieder type tijd
  • Kijk of er voldoende van de kleur in zit die hoort bij ‘tijd voor jezelf’, dit is het type tijd die het eerste op de schop gaat als er druk op je agenda komt.
  • Kijk of je ‘thema‘ dagen kunt maken. Het is niet zo makkelijk om te schakelen van ‘digitaal overleg‘ naar ‘content’ creeeren. Probeer dagen te maken waarin je je digitale overleg voert, en dagen waarin je content maakt of uitvoerend werk doet.

Leef er naar

Nu is het een kwestie van je eigen structuur te volgen. Hang de kalender ergens op in huis. Maak er een digitale kalender van in Google Calender, iCal of Outlook als dat makkelijker is. Je zal merken dat het niet altijd lukt. Bepaalde vergaderingen of afspraken zullen nu eenmaal plaatsvinden op een moment van je ideale week. Dat is geen ramp, je kunt schuiven met je blokken of je kunt al eens iets overslaan. Bovendien zul je nog meer vruchten plukken van je ideale week, als je elke week even tijd neemt om de komende week te plannen (met al je todo’s) rondom jouw nieuwe structuur.

Hoe meer autonomie je voor jezelf creëert om je eigen werk, je eigen werktijden te bepalen, hoe makkelijker het wordt om een ideale weekindeling daadwerkelijk te realiseren. Je hebt nu nog geen bedrijfsidee maar aan het einde van de Nomad Startup Methode wel.

Je zult zien dat als je nu al begint om je weken te gaan plannen volgens de ideale weekindeling en de obstakels die staan tussen jouw huidige dag en je ideale dag, uit de weg helpt, er sneller ruimte zal ontstaan om te werken aan je eigen bedrijf en je ideale dagen te leven.

Klik op de button ‘markeer als geleerd‘ hieronder om naar het laatste onderdeel van deze les te gaan.